De tre første hestene ved Elverhøy - den spede begynnelse

01.10.1986

OPPSTARTEN AV SUNNDAL RIDEKLUBB:

Sunndal Rideklubb ble stiftet den 30. januar 1987.

Høsten 1986 kom Ramona, den første hesten til stallen. Hun var en Svensk varmblodshoppe som kom flyttende til Sunndal. Stallen var da ingen stall, men et fjøs brukt til storfe og med sviller som gulv. Det var mellomrom mellom svillene med direkte åpning ned til møkkakjelleren, full av illeluktende våt kumøkk. Det ble innredet med gummimatter fra verket på gulvet og på skilleveggene til "boksene" som da var midjehøye sprinkler i metall. Det hendte likevel at vi mistet en og annen gjenstand mellom svillene, som gjorde at de tøffeste av oss tok på seg lange støvler og vasset inn i den mørke stanken.

Ramonas eier Solrun Aarflot begynte på 1. klasse ved Sunndal videregående skole samme høst, og ble raskt kjent med fjordingen Almas eier, Laila Almhjell, og vips - så stod det to hester på Elverhøy.

OPPSTARTEN AV SUNNDAL RIDEKLUBB:

Etter rideturer forbi Løykja oppdaget en tredje hesteinteressert jente sporene av hest, og fulgte sporene til stallen. Straks etter stod den tredje hesten på stallen. Det var Amadin, en liten varmblodshest fra Oppdal som Turid Oldervik brakte til Elverhøy. 

Med tre familier på stallen, dannet disse et interrimstyre og innkallte til oppstartsmøte for Sunndal Rideklubb den 30. januar 1987. Hele 80 personer møtte opp ved Sunndal Hotell den kvelden! Det var tydelig at Rideklubb var et tilbud som manglet i Sunndal!

Etter oppstarten av klubben har den utviklet seg og har nå fått flott stall med gode bokser oppe, og den den gang illeluktende møkkakjelleren er ombygd til trivelig stall for de største hestene samt vaskeplass og sofagruppe. Den 20x40 meter utendørs ridebanen fra 1986/87 - med bokstaver - som min bestefar og far slo gjerdestolpene ned for, er nå blitt til en stor flott stevnerarena/ridebane. Ikke minst har det kommet Ridehall, som gjør det mulig å trene tørrskodd gjennom hele året.   

i 2017 har Sunndal Rideklubb 30 års jubileum!

Solrun Aarflot